Högkänsliga författare läser för Sverige!

Med anledning av den pågående covid-19-pandemin och dess effekter på det sociala livet utmanar härmed HSP Sweden.eu högkänsliga författare att medverka i initiativet Högkänsliga författare läser för Sverige i sociala medier.

Syfte

Syftet med initiativet är främst att på ett meningsfullt sätt bidra till att lindra den sociala isoleringen, i synnerhet för personer som tillhör riskgrupper som idag lever under karantänsliknande former. Därutöver kan det tjäna som ett utmärkt tillfälle att både uppmärksamma det högkänsliga personlighetsdraget och den kreativitet som kan förknippas med det. Men det kan också inspirera andra högkänsliga som kanske länge har funderat på att skriva men som ännu inte har kommit till skott, eller bidra till att de som redan har påbörjade skrivprojekt får lust och energi att också både slutföra och publicera sina alster. ??

För dig som vill bidra

Initiativet går ut på att läsa högt ur något som du i valfri genre själv har skrivit och därmed har upphovsrätten till. Spela in det upplästa på ett för dig lämpligt sätt – eventuellt med både ljud och bild – och ladda sedan upp eller streama det till de sociala medieplattformar som du är mest bekväm med. För att medverka i initiativet behöver du också använda hashtaggen #HögkänsligaFörfattareLäserFörSverige.

Och du behöver alls inte ha ett flertal utgivna böcker bakom dig eller ens titulera dig som författare till vardags! Det centrala i sammanhanget är det syfte som angivits ovan, samt att du känner att det du har skrivit har en verkshöjd som känns bra för dig att läsa upp — för det lär innebära att du känner dig som en författare, vilket är väl så viktigt.

Vem vet, du har kanske ett ofärdigt manus som du vill testa – på dig själv men också andra – och varför då inte ta tillfället i akt? Därutöver får du träning i att läsa dina egna alster och framföra dem för andra, vilket kan vara värdefull träning för vilken författare som helst. Men också träning i att använda sociala medier på ett mer multimedialt sätt än vad som är brukligt. Detta kan du ha stor nytta av i framtiden eftersom vi lär få se allt fler multimediala sätt att interagera med varandra på Internet — inte minst av smittspridnings- och klimatmässiga skäl.

Kort sagt finns många fördelar med detta initiativ, så häng med! 😀

Exempel

För exempel på hur det kan se ut, ta gärna en titt på följande:

När detta skrivs har hittills följande två författare nappat på detta initiativ, och deras alster hittar du även på följande ställen:

  • Thomas “Nakna ingenjören” Anderson, författare, föreläsare och HSP-coach: Facebook och webbplats.
  • Jonaz Juura, redaktör för HSP Sweden.eu och författare till boken Från foten av Tibidabo till Vyšehrad: på resa i en introvert högkänslig mans själFacebook och YouTube.

Varm välkommen att bidra men också lyssna, förstås! 😀

Om Jonaz Juura 290 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)