Vi anpassar oss till nya regler för datalagring av personuppgifter

Nya regler för skydd av personliga uppgifter från den 25 maj

Den 25 maj 2018 träder EU:s nya regler för datalagring av personuppgifter, General Data Protection Regulation (GDPR), i kraft. Dessa regler kommer att ersätta den nuvarande personuppgiftslagen (PUL) och har därtill strängare krav på webbplatser som hämtar och lagrar information från sina besökare. Vi har därför börjat se över hur vi kan anpassa vår webbplats till dessa nya regler.

Exempel på personuppgifter kan i vårt fall handla om exempelvis kommentarer till artiklar och blogginlägg, samt meddelanden som har skickats till oss via kontaktformulär på webbplatsen. De nya reglerna ställer krav på ökad transparens, med vilket bland annat avses att vi ska kunna motivera varför vi samlar in data men också att du som besökare ska få ökad kontroll över vilka uppgifter om/från dig som vi lagrar.

Under en tid kommer vi därför att testköra några olika programtillägg så att vi står väl rustade inför att reglerna ska börja tillämpas. Därtill bidrar vi också till utvecklingen av dessa tillägg genom att lämna förslag till utvecklarna. Under testperioden kan det dock hända att delar av webbplatsen har ett något avvikande utseende, exempelvis i anslutning till kommentarsfält där t.ex. viss engelsk text kan finnas. Vi ber om överseende med detta!

Läs mer om GDPR

Om Jonaz Juura 290 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)