Debatt: Är du en kränkt snöflinga?

Begreppet “snöflinga” dyker ibland upp i diskussioner på olika nätforum och i sociala medier när någon vill tala om för någon annan att den är lättkränkt eller överdrivet känslig. Men var kommer begreppet från och varför används det?

– Det jag beskriver är ett fenomen och det fenomenet anser jag inte är något positivt, att man är överkänslig och framhäver sina känslor istället för rationalitet och fakta, säger Hanif Bali, moderat riksdagsledamot och en av dem som använder sig av epitetet.

Hör Hanif Bali, frilansjournalisten Jack Werner och Orla Vigsö, retoriker och professor i medie- och kommunikationsvetenskap Göteborgs universitet.

(Källa:  Sveriges Radio P1, God morgon världen!)

Kommentar

Kanske är det dags för oss högkänsliga i den nordliga delen av världen att fånga upp denna vackra symbol för det känsliga och åter ge den en mer rättmätig och värdig innebörd?

Om Jonaz Juura 290 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

2 Comments

  1. I P1s “Godmorgon världen” nämns snöflinga i positiv bemärkelse. INFJs har beskrivits som speciella snöflingor. “Snowflake” är väl den amerikanska varianten av den svenska “offerkofta”, fast det är nog mer högern som använder den i USA.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)