Liman, L. (2017). Konsten att fejka arabiska: en berättelse om autism

Boken finns på Adlibris och Bokus

“En del av mig dog. En annan del började äntligen, äntligen leva.”
I 32 år lever Lina Liman med autism utan att veta om det. Men att något är fel vet hon. Hon lär sig att fejka för att passa in, spela vanlig, ända tills det inte går längre.

Konsten att fejka arabiska är en berättelse om vanmakt och utanförskap, men också om hur Lina till sist hittade förklaringen som fick allt att falla på plats, och om hur en diagnos kan förändra livet i grunden.

Vad läsarna tycker om boken

Biografisk skildring av en fantastisk svensk kvinnans kamp att få rätt på tillvaron och övertyga psykiatrin om adekvat bemötande och hjälp.

Det här är en av de bästa böcker jag någonsin läst! blev helt uppslukad och sträckläste ut den så fort den landat i brevlådan. Fick själv min autismdiagnos sent i livet och hade innan dess blivit feldiagnosticerad med “schizoid personlighetsstörning” och blivit anklagad för att ha social fobi (p.g.a. min bristande förmåga att klara av att vistas i stimmiga miljöer, kommunicera verbalt, anta de korrekta ansiktsgrimarserna vid rätt tillfälle, hålla ögonkontakt och skaffa vänner). Problemen blev värre i mellanstadiet då man slutade leka och mera bara skulle hänga och snacka. Förstår verkligen vad författaren menar med uttrycket “skriven svenska är mitt modersmål och talad svenska mitt andraspråk”.

Alla som arbetar inom vården och kommer i kontakt med tjejer som lider av autism/asperger borde läsa denhär boken. Den borde bli kurslitteratur. Det skulle rädda många unga tjejer från felbehandling.  Ja och alla andra borde också läsa den förstås för att den är så bra.

(Recensioner på Bokus)

Intervju med författaren

Om Jonaz Juura 289 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)