Bok om högkänsliga män ges ut i Tyskland i september 2017

Under 2016 medverkade genom HSP Sverige.se ett antal högkänsliga svenska män i en studie av den tyske psykologen Tom Falkenstein. Nu står det klart att boken som studien bygger på kommer att publiceras på tyska i september 2017. I bästa fall kommer även en engelsk version lite senare, och vem vet — kanske även på svenska vad det lider! 🙂

Detta är sannoliket den första europeiska bok som endast handlar om högkänsliga män, vilket gör den speciell. Bokens titel är Hochsensible Männer: Mit Feingefühl zur eigenen Stärke (Högkänsliga män: med känslighet inför sin egen styrka) och finns redan nu tillgänglig för förbokning på Amazon.

Text hämtad från baksidan av boken (fritt översatt till svenska av undertecknad):

Varför världen behöver högkänsliga män

Forskningen om högkänslighet inleddes av Elaine Aron på 1990-talet. Fenomenet högkänslighet är förknippat med djup informationsbearbetning, en tendens till överstimulering, samt stor känslosamhet och sensorisk känslighet. Högkänsliga män konfronteras dessutom med den traditionella manlighetsstereotypen. Om och om igen erfar psykoterapeuter som Tom Falkenstein hur dessa män lider av sitt medfödda temperament. De skäms för sin känslighet.

I denna bok undersöker författaren samtliga aspekter av högkänsligheten ur männens perspektiv: typiska egenskaper, angränsningen till psykiatriska diagnoser och, framför allt, hur de hanterar sig själva med sin känslighet. Åtskilliga övningar så väl som intervjuer med högkänsliga män som lever med sin disposition visar: Målet är inte att bli mindre känslig, utan att i stället uppskatta och använda styrkan i känsligheten.

Boken innehåller även ett förord av och en intervju med Elaine N. Aron.

Om Jonaz Juura 282 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)