Rohr, R. (2012). Falling Upward: A Spirituality for the Two Halves of Life

Boken finns på Adlibris och Bokus
Boken finns på Adlibris och Bokus

I sin bok Falling Upward erbjuder fader Richard Rohr ett annorlunda perspektiv på ett av de största och mest genomgripande mysterierna i livet: hur misslyckanden kan utgöra startpunkten och fundamentet för ett fortlöpande spirituellt växande och därmed en allt djupare mognad.

Genom att dra visdomens slutsatser från tidlösa myter, hjältedikter, stora tänkare och sakrala texter utforskar han livets båda halvor för att visa att de som har fallit, misslyckats eller “sänkts” är de enda som förstår vad “upp” betyder: för att växa spirituellt är det bättre att göra fel än att göra rätt.

Vidare tenderar de flesta av oss att tänka på livets andra halva som om den halvan främst handlar om att bli gammal, drabbas av sjukdomar och att livet rinner ifrån oss. Denna bok visar dock på raka motsatsen. Vad som ser ut som ett “fall nedåt” för livets parabel kan till stora delar i stället upplevas som ett “fall uppåt”. Faktum är att den delen av livet inte är en fråga om förlust, utan snarare en vinst — och vi har nog alla sett det hos äldre människor som har kommit till sin fulla rätt. Rohr förklarar varför andra halvan av livet kan och borde vara full av spirituell rikedom.

Om Jonaz Juura 290 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

4 Comments

    • …med innebörden att framgång ofta medför ett uppblåst ego, som ju större det blir har desto hårdare fall framför sig… Vid misslyckanden/misstag har vi i stället större chans att lära oss något väsentligt… inte minst om oss själva.

  1. Fick boken i min hand i förrgår och har börjat läsa så smått. Ser verkligen fram emot fortsättningen. Titeln fångade mitt intresse, då jag har passerat livets zenith och gärna vill ha lite mer specifik guidning för den delen av livet och min spirituella utveckling.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)