Spira, R. (2008). The Transparency of Things: Contemplating the Nature of Experience

Boken finns på Adlibris och Bokus
Boken finns på Adlibris och Bokus

Syftet med Rupert Spiras bok är att tydligt och enkelt se våra upplevelsers sanna natur, utan några försök att ändra den. En serie kontemplationer leder oss försiktigt men direkt till att se att vår essentiella natur varken består av kroppen eller sinnet. Det är den medvetna Närvaron som uppmärksammar den pågående upplevelsen. Som sådan är Närvaron inget som kan erfaras som ett objekt, och ändå är den otvetydigt ständigt närvarande.

Men kontemplationerna går mycket längre än så. När vi har slagit fast vår vetskap om att medveten Närvaro är vad vi är; och har omprövat vårt förhållande till kroppen, sinnet och omvärlden, finner vi att dessa inte endast framträder inför Närvaron, utan att de framkallas inom den. Och ytterligare utforskningar avslöjar att de inte endast framkallas inom Närvaron, utan som Närvaron.

Slutligen leds vi att se att det faktiskt är den medvetna Närvaron i sig själv som antar formen av våra upplevelser från ögonblick till ögonblick, men ändå alltid behåller sig själv. Vi ser att våra upplevelser är och har alltid har varit en sömlös helhet utan att där har funnits några separata entiteter eller objekt.

Läs mer om boken…

Om Jonaz Juura 290 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)