Hägglund, M. (2015). Det kommer att gå över: en överlevnadsguide och tröstebok för dig som är deprimerad, nedstämd eller bara har tappat kontakten med din livsglädje

Boken finns på Adlibris och Bokus
Boken finns på Adlibris och Bokus

Det finns en hel del skrivet om depression. Med många bokstäver. Men här är en bok för den som drabbats, den som upplever mörkret och faktiskt inte har kraft att läsa utredande fackböcker i ämnet. En bok med tröst och hopp från en som vet vad det innebär att inte se någon väg ut. Vackra bilder att vila blicken på, korta texter och kloka citat att känna igen sig i samt Maggan Hägglunds egen berättelse om hur hon fick hjälp att ta sig ur många år av depression och nedstämdhet. Och huvudbudskapet är: Det kommer att gå över!

Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara där hon fortfarande skriver krönikor. På Libris har hon tidigare gett ut bästsäljaren Drunkna inte i dina känslor (tillsammans med Doris Dahlin), krönikesamlingen Maggans lilla starksköra samt den prisbelönade Njutningsparadoxen bättre livskvalitet med ett glas mindre.

Några läsarreaktioner på Bokus:

Jag grät när jag läst klart den här boken. Som utmattad känner jag igen mig och får goda råd med lätta ord. Det är ok att känna som man gör, det är ok att vara nere, det är inte mitt fel och det går att komma vidare. Lagom lång text för en trött hjärna.

En fin liten bok mitt i allt. Känns som en “naturlig” berätterska!!!! Älskar bilderna och citaten som värmer ens inre och ger en bearbetningskick!

Mjuk text av en person som förstår på djupet hur det är, utan att vältra sig i självömkan. Vackra bilder att dröja sig kvar vid när man ibland inte klarar av mer än att just det.

Det är lagom långa bitar att läsa när man har svårt att koncentrera sig. Härligt att bara bläddra i den och läsa lite och titta på de fina bilderna.

Om Jonaz Juura 289 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)