Nya arbetsmiljöregler mot psykosocial ohälsa

Från och med den 31 mars 2016 började de nya arbetsmiljöreglerna mot ohälsa att gälla. Bakgrunden är bland annat att sjukskrivningar på grund av arbetsrelaterad ohälsa har ökat med 70 procent de senaste åren. För att sprida information om de nya reglerna driver Arbetsmiljöverket kampanjen Utmaningen.

Den här filmen handlar om ett stort, allvarligt växande problem – den sjuka jobbstressen. Vi får möta några människor i olika yrken och med olika bakgrund som beskriver hur det gick till när jobbet till slut gjorde dem sjuka. Vi får även höra forskare beskriva vad man vet idag på det här området.

Vi kan alla vara en del av lösningen och förebygga att ohälsa uppstår på våra arbetsplatser. Därför har Arbetsmiljöverket i samråd med arbetsmarknadens parter tagit fram föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4).

Läs mer och ta del av intervjuer om de nya reglerna på Arbetsmiljöverkets webbplats.

Om Jonaz Juura 289 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)