Aron, E.N. (2001). The Highly Sensitive Person’s Workbook

Boken finns på Adlibris och Bokus

Överväldigas du lätt av stimuli från din omgivning? Har du ett rikt inre liv och intensiva drömmar? Har föräldrar, lärare eller andra kallat dig alltför blyg eller för känslig? Om du svarat ja på någon av dessa frågor kan du vara en mycket känslig person (HSP). Då kan du ha stor glädje av den här arbetsboken!

Hög känslighet är ett personlighetsdrag som delas av 20 procent av befolkningen, enligt dr Elaine Aron. Hon är psykolog, workshop-ledare och en av de främsta författarna som riktar sig till känsliga personer. Den enorma respons som hon fick på sin första bok i ämnet, Den högkänsliga människan, ledde henne till att utforma en arbetsbok för högkänsliga personer. Den innehåller en samling övningar och uppgifter för både individer och grupper, och hjälper dig med att identifiera HSP-drag hos dig själv samt att vårda och bidra till en ny, positiv självbild. Du förtjänar och kan skapa ett bättre och rikare liv!

Med bokens hjälp kommer du att kunna:

  • Identifiera din specifika känslighet.
  • Omvärdera tidigare negativa livserfarenheter i ett mer positivt ljus.
  • Tolka drömmar och relatera dem till din känslighet.
  • Hantera stress genom avslappning, andning och visualiseringstekniker.
  • Beskriva dina egenskaper på ett positivt sätt i t.ex. en anställningsintervju eller inför en oförstående familjemedlem, ny vän, kollega, läkare eller terapeut.
Om Jonaz Juura 290 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)