Samlade klipp med Gangaji

Gangaji, med dopnamnet Merle Antoinette Robertson, föddes 1942 och växte upp i Mississippi. Efter examen vid Mississippis universitet flyttade hon till San Francisco. Efter skilsmässa försökte hon förändra sitt liv genom politisk aktivism och spirituell praktik. Hon avgav buddhistiskt Bodhisattva-löfte, praktiserade Zen och Vipasanna-meditation samt var behjälplig vid ett Tibetinspirerat meditationscenter, och började som akupunktör. Fortfarande otillfredsställd med sitt liv flyttade hon 1989 till Hawaii, tillsammans med maken Eli Jaxon-Bear.

Vid den tiden träffade hon dock Andrew Cohen, som var spirituell lärare och student hos Sri H.W.L. Poonja, också känd som Papaji. Imponerad av Cohens enorma självförtroende återvände hon till Kalifornien för att vara med honom i två månader. Under tiden befann sig Eli i Indien, där han träfade Papaji. Slagen av vad Eli skrev i sina brev till henne bestämde hon sig för att också åka dit, där hon i Lucknow mötte Papaji 1990. I sin självbiografi skriver hon

The extraordinary event in this life was that I met Papaji. Until then I looked everywhere for the transcendental or the extraordinary, but after meeting Papaji I began to find the extraordinary in every moment.

Papaji gav henne namnet Gangaji, och bad henne att dela med sig till andra av vad hon hade kommit till insikt om hos honom.

Gangajis läror

Om Gangajis liv

Om Jonaz Juura 289 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

2 Comments

  1. Gangaji har verkligen ett hypnotiskt sätt att tala, lättlyssnad. Det är tydligt att hon varit i samröre med Papaji. Det är så otroligt intimt det de pratar om… Man blir så lycklig.

    • Ja, hon är verkligen behaglig att lyssna på, och har ett klart sätt att förmedla budskapet på. Glad att jag fick tips om henne. 😀

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)