Samlade klipp med Byron Katie

"Byron Katie 2" by Lovingwhatisnt - Own work. Licensed under CC BY 3.0

Byron Kathleen Mitchell, mera känd som Byron Katie, är en amerikansk talare och författare som lär ut en metod för självkännedom som kallas The Work. Hon är grundare av Byron Katie International, en organisation som inkluderar The School for Work och Turnaround House i Ojai, Kalifornien.

I februari 1986 befann sig Byron inlagd på ett rehabiliteringshem för kvinnor med ätstörningar, då hon genomgick en livsförändrande erfarenhet:

Jag upptäckte att när jag trodde på mina egna tankar så led jag, men när jag inte trodde på dem led jag inte längre. Så är det för varje människa. Att känna frihet är inte svårare än så. Jag fann att lidandet är ett val. Jag fann en glädje inom mig som aldrig därefter har övergett mig, inte för ett ögonblick.

Detta är vad Byron Katie lär ut till världen — vid officiella gratisevenemang, i fängelser, sjukhus, kyrkor, företag, skyddsboenden för våldsoffer i hemmet, universitet och skolor, vid helgkurser och sin egen niodagars School for The Work.

Källa: Wikipedia

Byron Katies läror

Om Byron Katies liv

Om Jonaz Juura 289 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)