Riso, D.R. & Hudson, R. (1999). The Wisdom of the Enneagram: The Complete Guide to Psychological and Spiritual Growth for the Nine Personality Types

Boken finns på Adlibris och Bokus
Boken finns på Adlibris och Bokus

This is the first book to offer specific, practical methods for psychological and spiritual growth to each of the nine personality types. It integrates precise knowledge of the nine types with wisdom teachings from a variety of spiritual sources around the world, including Buddhism, Christianity, Judaism, Sufism, and Fourth Way Teachings.  This book presents the Enneagram as ‘a map of the soul,’ laying out the path each type can take from the outer layers of the personality to the inner core of its True Nature. Most importantly, Wisdom demonstrates how the Enneagram can be used to develop Presence and awareness, without which, meaningful spiritual development is not possible.

For those new to the system, The Wisdom of the Enneagram provides comprehensive, easy-to-understand explanations of the Enneagram, as well as two highly accurate questionnaires (the QUEST & the TAS) for determining your type. More advanced readers will find a wealth of innovative material, including dozens of type-specific ‘Inner Work Sessions,’ a complete treatment of the 27 Instinctual Variants (subtypes), awareness practices that will help each type develop ‘The Enneagram of Letting Go,’ a deeper explanation of the three Centers, and much more.

All readers will learn to:

  • Understand the issues and inner logic of their type
  • Recognize their type’s “Wake-Up Call,” “Red Flag,” and other features
  • Let go of troublesome, self-defeating habits and reactions
  • Understand each type’s unconscious motivations and defenses
  • Develop the strengths inherent in their type

Highly accessible, in an open, inviting format, yet filled with sophisticated concepts and techniques found nowhere else.

The Wisdom of the Enneagram, is an invaluable new contribution to Enneagram work and shows the importance of the system to everyone who is interested in personal growth and transformation.

Om Jonaz Juura 289 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

1 Comment

  1. Detta är en fantastisk bok, helt enkelt! Håller exakt vad den lovar, vilket många andra inte gör. “The Complete Guide” i undertiteln är vad jag syftar på, och det är så jag ser den här boken. Motsvarade med marginal mina förväntningar, måste jag säga. 🙂

    Dock kan jag tänka mig att som oinvigd i såväl Enneagrammet som i spirituella läror kanske man ska börja med en något lättare volym än den denna… och i stället låta den bli något av “grand finale” att läsa när man blivit något mera varm i kläderna.

    Den här boken kommer har jag stor glädje av, liksom jag vet redan nu att jag kommer att ha framöver. Heders åt Riso & Hudson! 😀

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)