Lagerberg-Thunes, C. (2017). Orkidébarnet

Boken finns på Adlibris och Bokus

Orkidébarnet är första delen i en bokserie om Lo, som är högkänslig i sin natur och därför behöver extra omvårdnad och tröst för att kunna utvecklas på ett fullgott sätt. Hon växer upp i en dysfunktionell familj, där oro och bråk mellan föräldrarna hör till vardagen. Lo går ständigt på tå kring alla pekpinnar och tillsägelser som hon måste kuva sig för. Hennes alkoholiserade mamma lider av psykisk ohälsa och pappan flyr problemen genom otrohet och förnekelse. Under uppväxten finner Lo en fristad hos sin mormor, som tålmodigt lyssnar och tycker om henne för den hon är. Under tonåren hamnar dock Lo i ett destruktivt leverne, pådrivet av en negativ självbild.

Vad läsarna tycker om boken

Jag tycker författaren har lyckats otroligt bra med att förmedla hur en HSP-person känner, dömer sig själv och hur de ofta får bära andras fel och dysfunktionella brister på deras axlar. Att författaren har informerat utifrån Los känslor och skrivit “hennes historia” gör att många kan känna igen sig. Författaren har skrivit om svåra saker på ett lättsamt vis så den inte blir “tung”. Bra gjort!

Imponerad över hur författaren Charlotta Lagerberg-Thunesbeskriver olika sinnesstämningar. Som läsare blir man starkt berörd, och vill veta mer om Lo.

Jag tycker så mycket om boken! Personerna är klara, tydliga och trovärdiga. Det känns så naturligt och självklart, som om man går bredvid Lo. En riktig pärla till bok!

 

About Jonaz Juura 264 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera gärna artikeln/inlägget nedan!