Tidigare ÖB Sverker Göransson om sin utbrändhet i Malou von Sivers Efter Tio

Den 4 april 2016 medverkade f.d. ÖB Sverker Göransson  i Malou von Sivers program Efter Tio, där han berättade om sin erfarenhet av utbrändhet. I januari 2013 lämnade han plötsligt rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen. Trots att militären i honom sa åt honom att kämpa tills han stupade och att ett helt medieuppbåd väntade på honom, så gick det inte. Minnet fungerade inte, kroppen fungerade inte. Det var kortslutning och läkaren var entydig i sin bedömning: Diagnos Utmattningssyndrom.

I inslaget framkommer bland annat ett sedan barnsben mycket väletablerat prestationsbehov, men också att han mot viss tvekan lärde sig att meditera och ägna sig åt mindfulness i samband med rehabiliteringen — något han har fortsatt med regelbundet sedan dess.

För den som har erfarenhet av en betydligt mer genomgripande form av utbrändhet kan Sverkers variant framstå som snarare “vidbränd” än “utbränd”. Dock kan det vara viktigt att belysa att även människor på samhällets toppositioner kan drabbas, likväl som det är viktigt att de kan och törs prata öppet om det. Stort tack för det, Sverker och Malou!

Om Jonaz Juura 289 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)